Friday, October 28, 2005

kuantan

halo..

u know how ppl in the 50s got married? pardon me, i dont mean how how, but how many times? n if u look back on ur family tree, there must be at least someone who is the stepmum/dad/sister/brother to so an so. n then, that person remarries, has more children, n trying to remember the connection seems to be a challenging feat, let alone the names. the problem doesnt end there. masalah plk timbul dalam pembahagian harta pusaka. ye, mase ni la, entah sape2, hubungan walaupun dah jauh, comes into the picture nak claim what is his/hers,kononnyelah kan..

every family hs a history. mine too. but that's not the reason why i followed my dad back to kuantan, to settle a family feud or some sort. nor did i suddenly inherit any fortune or anything(sedihkan?).only some documentations need 2 be handled.

the point is, i learn a bit more about my family. n i think everyone should. ketahuilah asal usul anda. fr wht i know, i am a pure malay, xde la mix ape2. just dont ask why my eyes adelah sedikit sepet. sikit je la. haha.

that aside, me n abah talked a lot along the way. u know how little girls see their daddy as the person who knows-it-all. that's how i see abah. till this very moment. he seems to know all the answers, at least to my questions. about iraq, history, geograpy etc. just ask him where is Guatemala/kyrgystan/or even simpang nak masuk ke Ulu Yam. the atlas is already at the back of his mind. that's the result of years of reading, watching discovery channel/national geographic, living, and also, understanding the Al-Quran.

among other things that abah teach us his children, is to read the tafsir over and over again. see the beauty of Quran n pray to Allah that we are not strayed from the true Islamic teaching. n now i spread the message to you, dear readers.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


ahha. went to post office just now to post kad rayas to a few friends. anda bertuah jika anda dapat satu fr zarina. muahaha. no-lah, saya post kat kengkawan yang dok jauh jauh, yg dekat dekat bole kasi sms raya kan?! skrg ni suma pun sms-lah, mms-lah, orang dah jarang kasi kad raya. saya dpt kad raya pun sgt sikit. sikit giler, tanak bitau brape, tapi dpt la jgk. so thnx to yg kasi. aktiviti tadi ialah mengorek my pandora box dah cari kad-kad raya yg tak terusik lagi, pastu bukak yearbook samura, cari address rakan-rakan lame sambil mentertawakan gambar muka sendiri dalam buku tu sebab rupa macam sgt @#$%^&*(. haha. selama ni ingat kalu post, dier ikut berat je, rupanya ikut size sekali. tadi anta gi UK rm2 per card. yg kat mesia ingat setem 30sen cukup, skali tgk kene 50sen pasal kad square tu cam besar. xpe2, setahun, hanya sekali, merayakan hari yang mulia ini.

tadi g post ofis bawak kete coklat horror. baru nina paham perasaan kaklong bawak kete tu hari2 pegi keje. hina gila. hahahahaha. dahle aircond rosak, kene bukak tingkap pusing sendiri, seatbelt punye kepala tnggal satu, radio takde. tadi nk pasang seatbelt tertarik kuat sikit ntah ape yg patah. muahahaha. dahle pegi petang tadi panas. pastu traffic light asyik nak merah aje. panas tul kete. tapi kaklong dh dpt kete baru!! yeay!! satria 1.6 manual. i like!! bole pinjam!!

kay, kesinambungan cerita post ofis. tadi jumpa cikgu Ali. ingat tak nana? C.A ajar kelas 4kuning. mula2 nmpak cikgu nk buat2 tak kenal, yela, kang tegur tapi cikgu tak ingat mesti cam sedih kan? tapi last2 pandang cikgu, cikgu pandang balik. masing2 dengan pandangan "macam kenal!". so selepas eye contact beberapa saat, sy pegila tegur cikgu. it's a good thing that cikgu recognizes me n remembers me, tapi.......... "kamu yang anak pengarah tu kan?"................"eh, kamu ni yang pindah pegi bangi tu yea?"............. apekah?!?! abah bukan pengarah, and saya sejak lahir smpai sekarang mmg duk shah alam. tapi takpe la cikgu. anak murid cikgu beribu-beribu. i dont expect him to remember the insignificant zarina. tsk tsk. borak pnye borak, cikgu ckp dier slalu sakit kaki, or in his own words "ala, cikgu tak sihat sgt. kaki ni.... dah nak mati dah".... mmmm, camne nak respond tu?! pstu cikgu skrg ajar kat sekolah menengah kat klang. cikgu cakap lembut giler, lain sgt from mase darjah 4 dulu, garang giler. ramai kene sembur!! haha.

"ala cikgu, saya same kelas dengan khairil nizam, shatila, bakhtiar, najwan bla bla bla"

"ooo, dengan afif? dengan afiq? afiq hassan?"

"aaaaaaa" (yela, mentang2la kerabat aminah hassan, ingat aje si afiq tu)



sebelum balik cakap la babai kat cikgu.....

"tak sangka cikgu, anak murid cikgu dah besar jadi anak dara. nasib baik tak ngorat tadi......"


......aaaaa, yela tu cikgu. adakah cikgu menyesal marah2 saya dulu bila tengok skrg saya sudah membesar menjadi seorang anak dara yang cun melecun?!.............

muahahaha. perasan sungguh. tarik balik kata-kata....


4 kuning 1995, bersama cikgu ali.srk raja muda. (gamba diciluk fr najwan's friendster acc). carilah yg mane saya.. muahaha.. kecik-kecik dah tutup aurat

2 comments:

Anonymous said...

hmm..cikgu ali yang selalu main chess dengan aku setiap kali ada free time. tapi kesian, dia selalu kalah. anyway, can i curi that picture of urs? gambar kenangan 4 kuning. thanx.

spinelessfuleyes said...

ladeedadeeda...haha baru je mention hari tu kan? kah3...srsly die dah calm down yea? gile horror dulu dow. oh sial je... kat johor kena bayar 2.50inggit for the card. kurang haja shahalam 50sen kurang. hahhaha.

i see you baybeeee..shakin that thang! hahhahah see you tomorrow zar. and oh, hepi halloween!!