Friday, August 05, 2005

karaoke

halo...

mm, with regard to my prev entry, saya tidak angau atau hape.. niway, thnx aqie for ur concern.. i'm still the same old me.. no one special.. lalala

this week has been a very enjoyable one.. on tuesday, kitorang gi REDBOX. gila melalak. ratu karaoke ialah ain (suara emas- sampai sorang tu peluh2 dengar suara ain walaupun dok bilik air cond- haha), n raja karaoke ialah alif ( bajet2 anuar zain la). minum ice lemon tea sampai 'mabuk-mabuk' dan gelek gerudi tak sedar diri. astaghfirullah. our choice of songs ws influenced by af, definitely. gadis melayu, dr kekasih kpd kekasih, camar yg pulang, mengapa, che mek molek, cinta kilat, selamat jalan romeo... suma layan. n a few chinese songs, kasi can ju n maidi layan sket.. nina, as usual, mesti kene ade lagu kak siti kita; aku cinta padamu n joget berhibur..syiokk!!


ju n maidi melayan perasaan

yang baju merah tu pemabuk bertauliah

joget berhibur- suara sedap tak sedap belakang kira


wednesday- malam aluan siswa. it was okay. seronok dgr sorang manusia hebat tu bagi tips. i can relate to her 'story', TOTALLY. emcee pun bole tahan (haha!). tak yah gi overseas pun bole berjaya kan. mara, jpa, pnb, bnm, n to whom it may concern- it's ur loss. tanak sponsor sudah. takpe, UiTM pun dah cukup bagus. lagi2 lah fast track kan?! tak bleh blah. haha. skrg tak dpt main snow xpe.. dah kaye nk skiing kat aspen pun boley.. kene percaya ngan rezeki. setiap bende tu ade hikmahnya. kpd org yg tatau, saye ni bercita2 nk smbg degree kat UK sbenanye. tapi tak dpt nk cari sponsor. eventho abah said C.H could arrange a meeting with pengarah MARA, tapi beta sudah tawar hati.. pastu, sedih gak laa everytime dpt email n mail fr UCAS. all the offer letters fr cardiff, loughborough, lancaster n reading uni are left unanswered. buat pekasam je laa. duit pun dh byk habis. nak sit for IELTS je dh almost rm500. UCAS form lagi. passport lagi. mm, sunk cost. haha.

malam aluan siswa







went to PD with kaklong n her office mates last weekend. at first, we were like "kite ni datang PD untuk tido je ke?" haha. ptg2 main air kat pool dier yg sgt besar tu. naik slides. kaklong got stucked dan disondol oleh orang2 belakang. lawak je. perkenalan dgn XXX membuktikan bhw saham masih baik. haha. later that nite, around 10 cars full of pemfanat2 af, kuar cari kedai makan yg ade astro kat PD tu, layan concert. best jgk walaupun saya n kaklong je yg xtra bersemangat. the next day, naik bicycle yg dua orang tu. omg, sgt seronok tak tahan walaupun mula2 tu susah nak balance. sewa basikal pun murah je.. dlm perjalanan, pasang kaset KRU zaman2 AWAS dulu. retro habis. kru punya rapping sgt tak tahan.

"YO cuba ubahlah sikap
harap tidak tersilap
gerak langkahmu
bagaikan meniti paku
sejejak kau maju
semakin pedih lukamu
YO sedarlah situasi yang berhadapan dengan mu
inilah cerita
wanita dengan citanya
cara mencapai citanya
cara bicara penggoda
katanya bukan salahnya
dia dilamun cinta
YO hentikanlah puramu
kerna ku takkan terpedaya, YEAH"


aqie penah tulis, ciri2 laki idaman- nak yg hapal script cerita P Ramlee supaya bole run through the script 2gether. i think, best jgk kalu dpt yg tau lagu kru lama2, supaya boleh nyanyi sama2. duet la kire. whatever pun, lagu zaman 90-an mmg yang paling best. teringat zaman muda2 dulu.

berkaitan ngan ju's entry:-
- bau perfume tu buat saya teringat kat ......
- dengar lagu tu buat saya teringat kat ......
- tengok cerita tu buat saya teringat kat ......

at least we still have the memories tht we can hold on to..........

"HAPPY BIRTHDAY KAMIL!! HAPPY BIRTHDAY ALIF!!"


=more pictures at fotopages=

1 comment:

fadhlina-j said...

Nina tentang u nak fly tuh, takpe. Belum ade rezeki lagi. Summore considering what's been happening right now at UK, it's best to stay at ur home country, spending quality time with family. However, look forward to u coming ere, insya-Allah, if everything goes well for u. :)