Thursday, September 08, 2005

friendster.. yela

halo..

skrg kul 4.16am dah.. ape sy buat? tak tdo2 lagi. tau la time cuti pun kan? takkan online tak ingat dunia kot...

meh sy bitau ape saya buat. sy bukak FRIENDSTER, macam orang xde life. (tapi korang pun lebih kurang jgk psl korang kalu ade LIFE sangat sure tak bace blog ni kan). okay, page siape yg sy tengok? minah cun? laki2 hot? sorry la, tak kuasa. tak kenal pun. sy bukak page kengkawan je. to be more specific, kengkawan sy yg stadi obursi tu. n kengkawan kpd kengkawan saya jugak.(btw, ade sorang ni cam terminat2 sket so sj je bukak pg dier pstu bukak pg kengkawan dier sj2 nk tgk kot2 ade muka dier terselit kat situ). anyways, ala korang nk kutuk pun tak kesah. macam la korang tak buat camtu. ni bukan stalk ke hape, sj, menyiasat. adekah line clear?! muahaha

bole la abaikan point kat atas yg merepek2 n cam bau2 jiwang tu pasl skrg pun dh pukul brape n otak cam tgh functioning cam tak betul sgt. ni main type je. terus dari kepala otak smpi ke jari smpi ke keyboard. mmg bahasa pening2 sket laa.. okay, ape point sebenanye nie?

point nyer adalah, saya sangat terkilan campur sedih campur sebak campur jeles jugakla sgt bile tengok bdk2 yg stadi abroad yg letak gamba2 diorang holiday kat mana2 lah. gamba2 posing2 kat tourist attractions scattered all over the world. (UK/US/Australia/Korea/Indon(bolela)/German- u name it). yes, i'm happy for everyone la kan. dpt study sane. org support lagi suma2. ntah camne nk xplain pun dah tatau. dlm hati slalu cakap "it could've been me".."tula dah dpt offer gi tolak".."sape suroh". kalu tak mmg sept ni dh brambus dh dgn bdk2 mara banting yg lain buat medic somewhere in UK. tapi sekarang nak main menyesal-menyesal mmg serious tak guna. sy terima je la. mmg dh takdir kan. abis buat diploma kat uitm bukan tak try langsung, tp xde rezeki kan. (okay nina, jgn strt nangis lagi.. 2/3 hari lgi dh nk 20..haha smpt promote). mmg sejak dulu, ni lah cita-cita saya. mungkin orang lain tak paham kot. ataupun try la nak paham. tapi ape yg sy rase sgt...... itulah, susah nk ckp. dulu2 mase nk spm, walaupun sy selalu giler tdo dalam kelas, time prep suma,(smpai junior kasi award "SLEEPING BEAUTY"- btw, sy mmg pandai cover la kalu tdo dlm clas. tudung punye 'oning' kasi depan sket, tgn pegang pen- once in a while buat cam tulis something, or tunduk buat cam tgh bace buku pastu evry now and then selak new page) tapi sy tetap la jg jgk study. selain nak give my personal best in, satu bende yg buat sy nk stadi giler2 gempak smpi stay up smpi kul 3-4 pagi malam nk paper chemistry ialah keazaman sy yg menggunung sgt nk smbung stadi luar negara. tula, pantang2 suma sy jaga. tak ngumpat cikgu. smyg hajat suma. skrang bukan nak ckp mmbazir je belajar slama ni, sumpah tu bukan niat, tapi paham tak perasaan, sy x dpt ape yg sy nk selama ni la. mngkin nanti2 kot. sebab cita2 tu still ade. tgk la nnti camne. tapi, kalu pegi mase dah dewasa sket dengan pegi time skrg2 ni lain tau. ade something else yg membezakan. sy nk pegi sgt ni bukan just to get a degree fr UK. degree uitm pun sy dh cukup puas hati jugak la kire. bende ni intangible. takle nk cakap. entahlah, kengkadang rase cam buat excuse je lebih. (okay, u may find it very LAME, tapi selain xposure bla bla bla, sy dulu ade pasang niat nk stadi kat UK smbil cari bf sebab kononnye kat msia ni dh takde laki sangatla-- tu la, gatal sgt, kan tak fly.. haha)ade la lagi perasan lain yg susah dh diexplain. tapi buat-buat paham je laa...

tak nak.. nk tuleh gak lagi.. dulu, mase sekolah kat johor (sains muar), sy tak penah langsung, LANGSUNG, sesaat pun terpikir nak smbung stadi kat malaysia ni. bukan tak yakin dgn malaysian education. but as ive mentioned b4, it's the intangible factors yg menarik saya dengan sgt kuat macam magnet nk kuar cepat2 dari malaysia. n sy mmg yakin akan dapat pun. i know my kebolehan. ms form 5, kaklong pun dah blah gi NY. kamil tgh buat A lvls, ready to go. kakak abang bole pegi, apsal adek je yg x pegi. abah pun pegi dulu2. nina je tak. bukan nina tak cuba ke tak layak ke.. tapi.. MARA la, sape suruh kasi medic. sape nak buat medic?? kalu sy tak gi uitm ni, sy patut buat IB kat kolej mara banting (hello, it's a very prestigious place to do ur IB) kan.. tapi, nk regret sekarang mmg tak guna satu sen pun. setengah sen pun dah tak guna. kasi free pun takde sape nak "regret" kan. sy pecaya dgn ketentuan Allah SWT. satu pintu tutup, satu pintu lain pulak bukak. sy bersyukur la pegi uitm ni. jmpe kengkawan baru. best2 plk tu. kat sini jgk la sy ade bf sekejap (which was soo funny come to think of it- apekah?! haha).. kalau sy x gi uitm sh alam ni, tadelah kwn2 sy skrg ni. n sbb sy kat cni, sy pun tak kenal la pulak bdk2 kat mara banting tu. aritu, budak2 mara banting masuk newspaper. sy tengok je la. nak buat ape pun kan. tula, ppl say, u cant have ur cake and eat it...

sy dah merepek panjang kan?! tapi still sy rase repekkan manje ni tak boleh mmbuatkan org paham ape yg terpendam di lubuk hati saya ni (sedikit chewah di situ). tapi takpe. motif nye bukan nak suroh korang paham pun. ni nak meluahkan aje ape yg terbuku, kalu simpan lelama, meletup jantung. apekah?! jantung bole meletup ke? ok, sila abaikan. mm, tula, we have to make the best with what we have. cam adek jadian sy cakap "org selalu sedey ngan bende yg takde.. yg ade depan mata tak perasan". something like that laa.. kan adek jadian? yea, sy sekarng dah ok dah. cuma sj nk type kesah2 sedih sket la. cam takkan hidup sorang tu penuh cerita2 happy berbunga-bunga je kan? so ni la cerita sedih sy yg mungkin orang baca cam "ek ele, ape yg sedih sgt pun". kan?
mesti korang cam dah sakit2 mata bace entry kali ni yg sgt panjang tak hingat kan? hahahahaha.. tapi sy nk continue tulis lagi siiiikkkkiiiiit je.. okay? tak okay? okay laa....ek? ek?

mm, tadi g klia anta elle. dier nk gi DBS- dublin business school. we were classmates during our diploma years. kat airport tadi takde la cam sedey2 sangat. amik gamba je lebih. ntah hape2. gamba nnti upload la kat fotopages.. skrg dh cam ala-ala ngantuk..

cuti seminggu ni, x byk bende productive yg dibuat oleh zarina abd ghani. konon b4 cuti kepoyor-poyoran nk buat notes, nnti senang nak bace bila nk finals. tapi cam hampas je. tak gerak langsung. punye la betimbun -to do lists- tapi sebende haram (okayla, cam sekuman je yg buat) tak siap. belum masuk assignments lagi.

yg penting, baju konvo dah beli dah. yeay!! baju kurung. xla lip lap lip lap sgt. mak belanja. THANK YOU MAK (mind u, my mum reads my blog, so mention la name dier, kasi kembang sket). yg tak best mase konvo nnti, saya sidang kedua. rakan2 se-batch ramai sidang pertama. takpe2. janji anugerah naib cancelor. haha. ish. tak baik riak. tapi sy dh kerje kuat, so takpela kan? wahai rakan2, taknak ke belikan nina bunga?! haha. 4-5 jambak cukupla, sy tak demand. muahaha

okay, astro adalah buduh. sy cuti seminggu ni, astro rosak. ape lagi aktiviti nk buat dok kat rumah ni? kuar pun jarang2. seb baik sy suka baca buku, so okayla jugak. kalu tak pun cam memekak main pinano. haha. pinano?!?! terpengaruh ngan aznil ke hape? tula, cam sekarang dh gatal2 nk smbung class piano balik kat amsa. scholar jpa dh dpt. bole bayar fees sendiri. x cukup, mak abah top up la kan? tp takut bz plk. bace notes pun cam merangkak-rangkak sket. tangan ala-ala keras sket, harap jari je panjang...

tadi gi tgk janji joni. okaylah. bullshitan. haha. baru perasan, semenjak dua menjak ni asyik tertengok cerita asia je kat panggung. b4 janji joni tgk gol & gincu. sblm tu ungu violet kot. xpe, suppport2.

eh, seronok pulak cerita mlm ni. dh lame tak update lah katekan. haritu, last week kot, pegi majlis nikah jiran depan rumah saya. pengantin pompuan tu baya kaklong, 23thn. dah kawin. kaklong lmbt sket lagi kot. anyways, family diorang ni mmg orang alim (it depends la, how u ppl judge org tu sbg alim ke hape. bapak dier uztaz, so kire lepas la benchmark 'alim' for normal ppl). mm, sy tgk je la kat bilik pengantin. mase upacara batalkan air sembahyang. isteri salam cium tgn suami. pastu suami cium dahi isteri. lebih kurang camtulaa kan. yg kelakar nye ( i think) diorang kene pose lama2 for the camera, pastu makcik2 dah siap usik2. haha. okay, "lagi sket, lagi sket".. tak ke gabra pengantin tu?! sure, dalam otak diorang dah strt fikir malam pertama.. aww!!

aniways, kengkadang sy slalu terfikir, out of the blue la, ape agak2 nye orang alim pikir bila tengok saya. yela, sy ni bukan jenis yg sgt the very2 bersopan santun. gelak kadang cam terlepas jugak. pastu gedik boleh tahan. dressing pun bukan la cam muslimah sejati- mengikut pandangan masyarakat biasa. sy tau bende tu suma tak penting sgt psl yg penting urusan kita ngan Allah, tp, i cant stop wondering, apelah diorang fikir pasal saya. i hope they dont judge me la kan. tapi, sy selalu rase jugak, sejuk je hati pandang orang2 alim ni. kalu yg laki tu macam, aduh, sejuk je la mate pandang. cam dlm hati terpikir..."calon nie" hahahahah. apekah?!

kay lah. cukup dulu kot. nnti tulis lagi. ingat nk tulis pasl merdeka. tgk la camne..


"i dont wanna be anything other than what i've been trying to be lately......"

No comments: