Sunday, March 20, 2005

force of nature - simple

halo..

18 march saya n kaklong pi concert 'Force of Nature' kat Stadium Putra, Bukit Jalil..
>> Mestilah best!! lagi mau tanye..hehe

perjalanan nak ke stadium putra agak mencabar. kitorang naik komuter from shah alam, transit kat kl sentral naik komuter to bandar tasik selatan, then tukar pulak naik star sampai bukit jalil. tapi, sebab nak pi tgk bsb punyer pasal, kitorang tak kisah. Kaklong cakap, "kalau camni susah nak pegi klas, mesti dah ponteng". kikiki:)

okay, sblum concert, adelah acara red carpet sket, for artists punya arrival. erm, yang saya nampak clay aiken, jackie chan, nicholas tse, wyclef jean and his entourage, designer for 'baby phat'(kimora simmons kot name dier), michelle yeoh (yes, saya dapat pegang tangan dier), and some malaysian artists( ajai n nurul, sarimah, elaine daly, lina teoh n ntah sape lagi tak ingat..
masa red carpet ni, saya n kaklong dok atas pagar, nak dapatkan the best view. everytime orang2 menarik kuar dari kerete, kitorang jerit. excited. semua kereta VVIP ni besar2 n gempak2. plat number pun cantik2. nantilah saya kaya nanti saya beli sebijik BMW. hehe. owh, dalam banyak2 kete mewah yang lalu, terselitlah satu lori n satu skooter kuning. mase diorang lalu, kitorang sumer sorak2. pakcik yg bawak skooter tu mesti rase glamour sekejap.kikiki. okay, cerita saya dah meleret, tapi takpe. would people do anything to get good pictures? yes. kalau saya n kaklong setakat duk atas pagar, paparazi lagi hebat, diorang panjat pokok. hehe


paparazi at work:) Posted by Hello

selingan sket. next time, sesape yg nak pi tgk event kat stadium putra, takyah risau pasal surau. ade disediakan surau yg selesa untuk umat islam. so, oi, enjoy2 pun, jgn lupa tanggungjawab yea?.kikiki. mm, teringat mase concert mariah carey kat stadium negara haritu. kitorang kene carik surau sampai kat balai polis..horror

okay, so we ended up masuk concert lambat sket pasal ikut schedule, it was supposed to start at 7pm. kitorang masuk dah nak kul 8. mase tuh, lauryn hill nyanyi. tak dapat nak sing along pasal tatau sangat lagu2 dier. ade satu lagu something something water kot, yang slalu kuar kat MTV tuh. ntah. tapi bile dier start nyanyi lagu that thing (kot), saya terus ikut nyanyi sambil menari2....

" girls, you know you better watch out, some guys(some guys) are only about, that thing, that thing, that thing....."

owh, by the way, kitorang dok kat upper-tier. ticket price rm182. eventhough jauh, nampak gakla stage. plus, ade big screen, so, not bad-la. nasib baik ade group chinese girls sebelah kitorang yang giler2 jugak. nak nyanyi2 n nari2, and basically want to have fun. sebelah lagi satu pulak ade couple. ntahla, saye rasa, kalu nak pi concert or berjimba2, baik pi ngan girlfrends, pastu takyah nak control2 ayu. betul. ni, kalau nak pi concert pastu dok diam2, peluk2, buang karan jer. ntahla, sukati. tapi, laki tu hensem.. hehehe..

saya takyahla cerita sumer artist kot. sbb, ramai sgt. ade yg kuar on stage tak nyanyi, just kasi sket speech about force of nature. joey n lance from n sync termasuk jgk. pastu ade jugak yang nyanyi syok sendiri(tanak cakap saper). pastu kuar jackie chan n michelle yeoh. diorang cakap cina. hehe. takpe2, malaysia kan multiracial. jackie chan nyanyi lagu duet malam tu. dier cakap "...bla bla bla, i'm not a singer....but i'll do anything for charity..." tau tak dier duet ngan saper? adelah sorang puan seri cina ni (i dont know saper actually). puan seri tu donate 50k for tabung tsunami. baikkan? tu la, orang dah banyak duit sangat.. tau tak ape saye fikir? hehe. tapi ni otak jahat sket. tetibe je terpikir. puan seri tu, ntah2 bosan je dok rumah tak buat ape.bosan2 je pegi nyanyi karaoke. pastu laki tan sri dier yang tua tu banyak pulak duit. so, dier pun nak enjoy n mendapatkan populariti di samping test vocal. jadi, agaknye sebab dier dah donate 50k, dier dapatla satu slot ngan jackie chan. pastu, selama ni dier karaoke bosan2 kat rumah (or REDBOX, hehe) takle sia2 because she actually got her moment to shine. hihihi. itu andaian je...boleh diabaikan.

jap, pendek jer. local artists yang nyanyi- sheila majid, anuar zain, innuendo, dayang, ve + ruffedge. yg artists luar - ruth sahanaya, eric benet, nicholas tse, umiko

okay, skrg saya start yg yg best pulak, but not according to the order of their performance.

1- BOYZ II MEN
start ngan lagu motownphilly. best. 10,9,8,7,6,5,4,3,2....1.. hehe. best
pastu dierang nyanyi gak lagu 'end of the road', 'water runs dry', 'a song for mama'' n 'i'll make love to you'>>> the best!!!. lagu ni memang lagu favorite saya dalam byk2 lagu boyz 2 men.. start je diorang nyanyi lagu ni, saya dah jerit sangat kuat cam nak kuar anak tekak. wooooooo!!!!! lastu, diorang campak2 red roses kat audience.. hehe. tapi, malam tu, boyz2men tak cukup sorang. 3 je yg dtg. BEST JUGAK!!!!

i'll make love to you
like you want me to
and i'll hold you tight
baby all through the night
i'll make love to you
when you want me to
and i will not let go
till you tell me to...."


2- WYCLEF JEAN
okay, saye tak penah la macam minat giler kat dier. tapi, damn, he is a good performer. showmanship yang perlu diberi tabik spring. lagu2 dier sume cam ala2 raggae. yang bestnyer, dier suroh semorang bangun n nari sekali. dier cakap something like flight dier ke malaysia 26 jam, and lepas susah2 datang mesia, dier tanak tengok semuorang duduk je tgk dier nyanyi. dier suroh orang sumer bangun n joget2. best. pastu mase slow number, dier suro org kuarkan cellphone. so, cantikla di situ. suasana gelap pastu ade lampu2 from cellphone yg bermacam2 colour. yang best nye, lepastu, lauryn hill naik jugak nyanyi lagu2 lama kump fugees dulu2 mase dier still ngan wyclef. 'killing me softly'--bak kate sorang mamat from BEP, even kat US pun susah nak dapatkan lauryn hill n wyclef perform sesama after the fugees split up, so untungla orang2 malaysia.

3- BACKSTREET BOYS
orang2 yang rapat ngan saya memang tau betapa taksub (okayla, fanatic) nya saya terhadap backstreet boys. betul. i grew up listening to this boy band. hehe. ni, bila dah jumpa (ala, jumpa la jgk, kalau ye pun tak face-to-face), saya memang tak boleh stop dari terkinja-kinja.. lalala.. AJ Mclean masih seperti AJ yang ku kenali sewaktu zaman tingkatan 1,2,3. hensem, macho and segak seperti biase..ooo sexy juga.. hehe.. sampai sekarang cam tak caye dah penah tgk bsb perform. diorang nyanyi 2 lagu from upcoming album, yang lain sumer lagu lame yang saya tersangatlah boleh sing along, duh! the songs include- all i have to give, the call, more than that, the one, shape of my heart, i want it that way, everybody, as long as you love me....kiki. pastu, yes, bsb sings and dances. diorang punye move masih berbisa. hihihi..okayla, mungkin bias di sini, tapi, tak dulik..


force of nature- backstreet boys at the back!! weehoo Posted by Hello

4- BLACK EYED PEAS
mereka memang berbakat n hebat. saya tatau pun nama sorang2 dlm group ni, yg tau fergie je. mase diorang perform, dah pukul 2.00 pagi. saya dah penat sikit, tapi masih mampu bertahan. erm, best la. ade lagu2 diorang nyanyi yg saye tatau. tapi, hebatlah jugak pendek kata. mase diorang nyanyi 'hey mama', saye ade rase nak nari cam fergie dlm video clip diorang tu, tapi tak berani plk.. hehe. takut bergegar asset2. kah kah. kaklong pulak siap pakai skirt ala2 fergie lagi. ade skali ni, diorang buat version sendiri lagu milkshake ngan drop it like it's hot. gempak.lastu ade lagu 'shut up', 'where's the love' and last song yang menutup concert tu was 'let's get it started'. oii, best sgt. kan ujung lagu tu ade part yg macam yayayayayayayayayayayayayayayayaya.. diorang extend part ni ntah sampai berapa lama, semorang dah start lompat2. dandan ni, saya dah gi turun kat depan. hehe. lebih feeling. pastu, penutup dier, semua artist kuar balik.. tapi kitorang tak tunggu pasal abah dah lame sampai..

mm, gamba separuh dah upload kat fotopages. click la kat pictures. tapi, ade lagi yg belum upload. tak sempat. habis exam nanti baru letak gamba. hehe..tp kecikjela pasal kitorang dok jauh.. dah zoom abeh dah tu...


bahasa saya dalam entry kali ni sangatlah rojak.. kikiki... ini supaya lebih feel.....kan?

2 comments:

Jaja&reg said...

WEEEHOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!

Jalilah said...

eee... bestnye... ni yang kita rasa ada room for jealousy nih... hihi....BESSSSSSSSSSSSSSSSSSTTT!!!